Creierul unui copil de 3 ani este de doua ori mai activ decat cel al unui adult.

Creierul unui copil de 3 ani este de doua ori mai activ decat cel al unui adult.

26.03.2021

Cercetatorii sustin ca pana la varsta de 3 ani creierul copilului a atins deja 90% din dimensiunea pe care o va avea ca adult, motiv pentru care este foarte important ca pana la aceasta varsta sa se acorde o mare atentie dezvoltarii mentale. Practic, aceasta perioada de maxima activitate neuronala, in care capacitatea de acumulare a copilului este superioara fata de restul vietii sale, nu se mai repeta niciodata, astfel incat este bine sa profitam de ea.

“La varsta de 3 ani, creierului unui copil este de doua ori mai activ decat creierului unui adult – avand un numar dublu de conexiuni in cele peste 100 miliarde de neuroni In timp, conexiunile neuro se vor diminua treptat…. Asadar, acum e perioada cea mai propice pentru acumulare de informatie si cunoastere.”

Tot ceea ce facem fascineaza si stimuleaza copilul. Trebuie sa oferim informatie si emotie permanent tinand cont de faptul ca fiecare copil se dezvolta in propriul sau ritm, iar parintii trebuie sa se adapteze la acesta! Concret: ne jucam cu copilul nostru pentru ca principalul mod al copilului de invatare si dezvoltare este prin joc. Joaca este distractiva, dar totodata ofera posibilitatea de a explora, observa, experimenta, rezolva probleme etc. Mai mult decat atat, jocul este un constructor de relatii umane.